Jdi na obsah Jdi na menu
 


Miss hasička 2005

Jak jsme již avizovali v článku z výroční valné hromady 2004, kde starosta OSH ČMS pan Luděk Sýkora vyzval naše sestry k účasti v soutěži o nejkrásnější hasičku: MISS HASIČKA FERNET STOCK 2005, přinášíme zde zprávu o tom jak se s touto výzvou naše sestry poprali a jak to celé vlastně dopadlo.

Hlavním sponzorem soutěže je firma STOCK Plzeň, což vysvětluje její název. Pravidla jsou jasná. Každý sbor, který se chce účastnit soutěže zašle závaznou přihlášku s fotkami na adresu časopisu ALARM REVUE, kde fotky vyjdou se jmény účastnic a jejích příslušností ke sboru. Vypsány jsou dvě kategorie. MISS hasička, kterou volí odborná porota a MISS Sympatie, jejíž volba probíhá pomocí hlasovacích lístků vydaných ve stejném časopisu. Velmi lákavé jsou i ceny pro vítězky. Jsou v obou kategoriích totožné, a to:

 1. místo        15 000,- Kč

2. místo        10 000,- Kč

3. místo          5 000,- Kč

Navíc sbory dobrovolných hasičů, jejichž členkami jsou Miss hasička, či Miss sympatie, získávají každý 5000,- Kč.Výsledky soutěže budou vyhlášeny na Mistrovství ČR v požárním sportu v Havlíčkově Brodě 18. září 2005. Naše děvčata výzvu pojala zodpovědně. Začátkem června proběhlo na zbrojnici focení. Nevěřili byste jaká to může být legrace. Fotografie vytvořil náš dvorní fotograf David Gbelec. Díky digitální technologii bylo možno experimentovat a posléze vybrat nejlepší fotky každé ze sester. O doručení fotek redakci časopisu se postaral velitel sboru Jiří Osyka. Fotky vyšly v ALARM REVUE č.4 spolu s hlasovacím lístkem. A bylo na co koukat. Celkem se letošního ročníku zúčastnilo 70 sborů z celé České republiky, tedy více než 170 hasiček. Jeden nejmenovaný internetový server napsal: „… zatímco některé sbory vybíraly ze svého středu nejkrásnější hasičky, sbor ze Senice na Hané přihlásil hned 14 děvčat“. A skutečně. Náš sbor se rozhodl dát šanci na úspěch každé sestře, která o to měla zájem.Nezbývalo, než čekat na to, jak která slečna zapůsobí na odbornou porotu, či čtenáře časopisu. A jak to tedy nakonec všechno dopadlo?  Blížil se zmiňovaný termín vyhlášení výsledků, byl začátek měsíce srpna, a v tom to přišlo. Dvě z našich sester dostaly pozvánku na slavnostní vyhlášení výsledků do Havlíčkova Brodu. Jmenovitě to byly Lenka Gruntová a Jana Urbanová. Ve sboru vypuklo obrovské nadšení a zároveň dohady a spekulace, jak naše holky dopadly. Vše se rozhodlo 18. srpna v Havlíčkově Brodě. Lenka Gruntová získala titul 2. vicemiss hasička a Jana Urbanová titul 2.vicemiss sympatie. Obě krásky obdržely zmiňovanou odměnu a nutno podotknout, že se velkoryse zřekly své výhry ve prospěch sboru. Oběma patří obrovské poděkování a gratulace ke skvělému úspěchu.                        

-DG-

ObrazekObrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Lenka Gruntová                             Jana Urbanová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Messenger



Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31