Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. 2. 2005 - II. Hasičský ples 2005
 

     Byl leden 2005, plesová sezona v plném proudu a již od závěru roku předchozího, probíhaly přípravy na jednu z nejnáročnějších kulturních akcí, kterou náš sbor připravuje, a to na Hasičský ples. Letošní ročník, měl po loňské, velmi úspěšně obnovené tradici, minimálně nezklamat očekávání, ba naopak ještě je předčít.

     Na technickém zajištění se nedá v našich podmínkách mnoho zdokonalovat, snad jen rozšířit sortiment nabízeného zboží, případně sehnat ještě více sponzorů na již tak bohatou tombolu. O to důležitější bylo vymyslet a hlavně nacvičit program, který by hostům doslova vyrazil dech. Hudební skupina, která se vloni mimořádně osvědčila zopakovala svůj výkon i letos. Skupina Asteor je zkrátka sázka na jistotu.

     Po loňském, ne zrovna vydařeném vystoupení pozvaných účinkujících jsme se rozhodli, program vytvořit ve vlastní režii a s vlastními členy sboru. Při vymýšlení padalo spoust návrhů, ale jako bezkonkurenčně nejlepší se jevil nápad uspořádat netradiční módní přehlídku, jakou dosud nezažilo žádné světově proslulé přehlídkové molo. Jednotlivé návrhy modelů vzešly z vlastní dílny a byly opravdu hodně originální. Několik dnů před samotným plesem modelky a modelové secvičily choreografii. Z našich kronikářů (doteď nevím proč zrovna z nich) se rázem stali konferenciéři a autoři doprovodného textu celé přehlídky. O tom, jak samotná módní přehlídka vypadala, se dočtete v následující části tohoto zápisu, kde si můžete prohlédnout i fotky našich modelů.

     Po přehlídce, která měla velký úspěch ples pokračoval ve standardním rytmu. Nálada v sále byla přátelská, muzika hrála co jí síly stačily, lidé tančili, pití teklo proudem a i v bufetu se zásoby pomalu ztenčovaly. Vše probíhalo tak jak se na takový ples sluší a patří.

    Přesto, že nebyli pozváni žádní vystupující hosté, poklidnou atmosféru náhle přerušil nečekaný příjezd slavné světově proslulé jazzové legendy, a to nikoho jiného než samotného Louise Armstronga. Uvedení jeho vystoupení se chopil Roman Hlavinka a samozřejmě si k tomu přizval i překladatelku Aničku Di-do, která svým originálním překladem vzbudila v sále vlnu nadšení a sklidila nemalý aplaus. Po krátkém rozhovoru mistr zahrál od něj naprosto neočekávanou skladbu „Z mechu a kapradí“. Diváci si svým potleskem vyžádali přídavek a tu nás mistr překvapil podruhé, když jeho nástroj začal preludovat nám dobře známou píseň „Co jste hasiči…“ Po tomto přídavku božský Louis v doprovodu své ochranky odkráčel do své limuzíny a pokračoval ve svém turné po zemích Koruny České. 

     Co dodat? Ples se vydařil a nám organizátorům spadl kámen ze srdce, že to nakonec všechno dobře dopadlo.

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Messenger



Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30