Jdi na obsah Jdi na menu
 


X. Hasičský ples 2013

 X. Hasičský ples 2013

Úvodem každého nového roku nás čeká první velká akce, a to hasičský ples. Ten letošní byl z důvodu konání prezidentských voleb přesunut až na 1. března 2013. Hasičský ples letos oslavil první kulaté narozeniny. Ano byl to již desátý ročník. 
Organizace plesu byla obvyklá jako vždy. Pro návštěvníky bylo nachystáno vše co k takovému plesu patří. Dostatek pití a jídla, bohatá tombola a jak už tomu u nás bývá, tak i scénka ve vlastní režii. To vše výrazně podtrhla hudební skupina 
Galaxy.
Letošní představení, na které se všichni těšili, znamenalo návrat do doby králů a rytířů, do doby, kdy chrabrost a čest byla považována za skutečné bohatství. Octli jsme se náhle v Senickém království na dvoře Krále Tomáše I. řečeného Konečný, jeho manželky královny Kefiny Šílené, kde právě probíhal rytířský turnaj o ruku jejich dcery, princezny Droběny. Turnaj to nebyl obyčejný, protože rytíři, kteří se zde utkali, byli praví hrdinové. Turnaje se totiž zúčastnili William Walace alias Statečné srdce, Vilém Brtník z Brtníku se svou dcerou Leontýnkou, Diego de la Vega řečený Zorro a Sithský lord Darth Vadera. Ano tito bojovníci by se asi nikdy a nikde nemohli potkat, ale u nás je opravdu možné vše. Turnaj probíhal klasickými duely s dřevci na bujných ořích. Vyřazovacím způsobem dospěli do finále Zorro a Darth Vader. Šlo opravu o bratrovražedný souboj a temný rytíř nakonec zvítězil. Už už to vypadalo, že král Tomáš I. zasnoubí svou jedinnou dceru Droběnu rytíři tenmé strany, ale vtom se na scéně zjevil tajný ctitel princeznin a její velká láska sám Walker Texas Ranger ztvárněný nepřekonatelným a jedinečným Chuckem Norrisem. Darth Vader sice zkusil oponovat, ale následně pochopil, že na Chucka prostě nemá a tak vzal nohy a koně na ramena a zmizel v propadlišti dějin. Králi nezbývalo než zasnoubit princeznu pravé lásce a jak už to v pohádkách bývá, za zvuku smyčců nám šťastný pár odešel vstříc šťastným zítřkům, kam jinam než do pekla :-)
Zábava následně pokračovala dál a spěla k vrcholu plesu, tedy k tombole. Po tombole a nutno říct, že především zásluhou kapely Galaxy, noc pokračovala dál až do brzkých ranních hodin. 
Všichni členové SDH si zaslouží velký dík za organizaci plesu a Všem zúčastněným návštěvníkům děkujeme za přízeň a těšíme se zase za rok na Hasičském plese s číslem 11.

GbelDa

 
 


Messenger



Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30