Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. 6. 2004 – Otevření zrekonstruované zbrojnice

 

Jak již jsme informovali dříve, probíhala v zimních a jarních měsících na hasičské zbrojnici rekonstrukce interiéru. Jen pro připomenutí šlo hlavně o novou elektroinstalaci, malování klubovny a kuchyně, vybudování sociálního zařízení a další zušlechťovací práce, tak aby naše zbrojnice vypadala a mohla sloužit co nejlépe.

     Práce byly dokončeny a nadešel čas představit zrekonstruovanou zbrojnici lidem. Termín konání tohoto slavnostního otevření byl stanoven na 20. 6. 2004.

     Návštěvníci si mohli prohlídnout celou zbrojnici a v klubovně bylo připraveno spoustu nejrůznějších fotografií pro zavzpomínání na časy minulé.

     Velkou kladnou odezvu měla počítačová prezentace připravená velitelem sboru Jiřím Osykou, ve které autor komplexně ukázal co všechno se v poslední době událo a také kolik to všechno vlastně stojí. Chvílemi klubovna připomínala spíše místní kino. A to bylo dobře, protože v tento den šlo především o to, ukázat veřejnosti, že udržovat dobrovolný sbor má smysl a podle ohlasů se to i povedlo.

     Samozřejmě že nechybělo ani pohoštění. Probíhalo, jako již tradičně venku vedle zbrojnice, ale jakoby svatý Petr prohrál se svatým Floriánkem karty a musel se mu pomstít, počasí nebylo tomuto posezení nakloněno. Připraveným hasičům však nic nemůže zkazit náladu, a tak během pár chvil byla vybudována provizorní plachtová střecha a mohlo se hodovat jak hrdlo ráčí.

     Odpoledne vrcholilo, a zdálo se, že akce pomalu končí. Kdo si to, ale myslel, hodně se mýlil. Naše výjezdová skupina předvedla výjezd, včetně vyhlášení poplachu a seběhnutí všech členů „zásahovky“, tak jako by šlo o skutečný požár. Fiktivní oheň vzplanul tentokrát ve věži kostela. Příjezd a rozvinutí proudů sice nevyšlo na 100 %, ale i to patří k hasičské práci. Následné vystoupání s proudem v dýchacím přístroji až na do horního okna věže zasluhuje upřímnou pochvalu.

 

Co říci závěrem? Akce dopadla podle očekávání a nutno dodat, že občané se opět mohli přesvědčit že Sbor Dobrovolných Hasičů Senice na Hané má v obci své zasloužené místo.

 

 

- DG -

fotky zde

další zápis

předchozí zápis

na obsah kroniky

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Messenger



Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31