Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. 2. 2004 - I. HASIČSKÝ PLES 2004

     V pátek 6. února se v místním kulturním domě uskutečnil Hasičský ples. Jednalo se o obnovenou tradici po dlouhé přestávce, která podle pamětníků trvala asi 20 let. Organizačně se na plese podílely snad všichni členové sboru pod vedením velitele Jiřího Osyky. Velitel měl organizaci pevně v rukou, což zaručovalo bezvadný průběh celé akce. Dlouho před plesem se již plánovalo v jakém duchu bude probíhat, co všechno je třeba zajistit a další organizační záležitosti až do těch nejmenších detailů. Byli osloveni sponzoři, kteří věnovali spoustu hodnotných darů do tomboly. Týden před samotným plesem potom proběhlo prodávání losů v celé obci.

    Již od časného pátečního rána se všechno hromadně připravovalo tak, aby večer klapalo vše podle představ. Byla zhotovena výzdoba sálu a potřeba bylo také navozit potřebné množství stolů a židlí, zapůjčených od partnerské sokolské organizace v obci. K Naaranžování tomboly, posloužila historická ruční stříkačka. Pro účastníky plesu bylo připraveno též bohaté občerstvení. Podlaha byla řádně navoskována, o čemž se přesvědčili někteří členové sboru na vlastní kůži. Vše nasvědčovalo tomu, že v předem stanovený čas tj.  ve 20:00 může ples vypuknout.

     Když začali chodit první hosté, nervozita pořadatelů pomalu opadala a začalo to vypadat, že obnovení tradice Hasičských plesů se zdaří na výbornou. Velký díl na tom má samozřejmě hudba. Pro náš ples byla pozvána kapela ASTEOR. Její produkce míchala žánry klasických plesových sérií polek a valčíků, střídaných s největšími hity současné české, ale i zahraniční popové, někdy i rockové scény. Bylo vidět, že se všichni dobře baví.

   Slušný úspěch měli i dva vystupující baviči. Jeden z nich pomocí vrzání zubů vyluzoval různé melodie, druhý pak předvedl spoustu zvířecích i jiných zvuků. Večer postupoval a kolem půlnoci přišlo i na losování tomboly. Hlavní cenu, půlhodinový vyhlídkový let pro 2 osoby vyhráli Pazderovi ze Senice na Hané.

    Čas plynul, a ples se chýlil ke svému závěru. Rozvernost hostů však neutichala ani, když muzikanti přestali hrát kolem půl třetí a než si sbalili své instrumenty, samovolně se rozjela slušná diskotéka. Jenomže v nejlepším se má přestat, a tak i tady přišel čas, kdy je třeba jít domů. Navíc bylo nutné počítat s tím, že zítra je potřeba po sobě uklidit. Úklid probíhal v sobotu dopoledne a skončil asi v 15:00 hodin.

    Ohlasy na hasičský ples byli veskrze pozitivní. Hodně spoluobčanů bylo přímo nadšených. Je dobře, že se podařilo obnovit tradici a tím se zapsat do podvědomí občanů, že hasičský sbor je schopen nejen vyjet k zásahu, když je to třeba, ale i dobře a spolehlivě organizovat kulturní akce pro širokou veřejnost.

                                                                                                        - DG -                

                                                                       fotky zde

 


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Messenger



Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31